Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://ela.nati.org.ua:8080/xmlui/handle/123456789/1053
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Федорина, Т.П. | - |
dc.contributor.author | Ікальчик, М.І. | - |
dc.contributor.author | Вербовський, М.С. | - |
dc.date.accessioned | 2024-10-21T07:07:46Z | - |
dc.date.available | 2024-10-21T07:07:46Z | - |
dc.date.issued | 2023-11-17 | - |
dc.identifier.uri | http://ela.nati.org.ua:8080/xmlui/handle/123456789/1053 | - |
dc.description | Федорина Т.П., Ікальчик М.І., Вербовський М.С. Дослідження обладнання для гідротермічної обробки зерна // Шляхи вирішення проблем механізації, енергоефективності та логістики в аграрному секторі в період воєнного часу: збірник матеріалів Всеукраїнської науково-практичної конференції № 20 (17 листопада 2023) / наук. ред. В.С. Лукач − Ніжин, 2023 − С. 160-163. | uk_UA |
dc.description.abstract | В статті оптимізовано технологічний процес виробництва борошна шляхом зволоження зерна пшениці в установці зволоження. Процес зволоження зерна відбувається шляхом його попереднього вакуумування до зволоження і подальшої дії надлишкового тиску повітря, що прискорює проникнення вологи в зерно через його пори і скорочує тривалість зволоження. З цією метою існуюча установка для зволоження зерна оснащується вакуумною системою. Проведення експериментальних досліджень підтвердили очікування, кількість надходженої вологи в зерно збільшилась, отже тривалість вакуумування зернівки скоротилась на 20%. The article optimizes the technological process of flour production by moistening wheat grain in a humidification unit. The process of moistening the grain takes place by pre-vacuuming it before moistening and the subsequent action of excess air pressure, which accelerates the penetration of moisture into the grain through its pores and shortens the duration of moistening. For this purpose, the existing installation for moistening the grain is equipped with a vacuum system. Conducting experimental studies confirmed expectations, the amount of moisture entering the grain increased, therefore the duration of vacuuming the grain was reduced by 20%. Key words: grain, vacuuming, vacuum system, humidification, research, profit. | uk_UA |
dc.publisher | ВП НУБіП України "Ніжинський агротехнічний інститут" | uk_UA |
dc.subject | зерно, вакуумування, вакуумна система, зволоження, дослідження, прибуток. | uk_UA |
dc.subject | grain, vacuuming, vacuum system, humidification, research, profit. | uk_UA |
dc.title | Дослідження обладнання для гідротермічної обробки зерна | uk_UA |
dc.type | Thesis | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Тези |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Збірник №20-Ніжин-17.11.2023-160-163.pdf | 491,89 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.