Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ela.nati.org.ua:8080/xmlui/handle/123456789/1211
Назва: Оцінка біологічних активів та сільськогосподарської продукції
Автори: Сук, П.Л.
Ключові слова: біологічні активи, сільськогосподарська продукція, оцінка, калькулювання, собівартість, справедлива вартість;
biological assets, agricultural products, valuation, calculation, prime cost, fair value.
Дата публікації: 2019
Короткий огляд (реферат): Розглянуто порядок оцінки та відображення у фінансовій звітності біологічних активів і сільськогосподарської продукції. Рослини і тварини, як біологічні активи, за економічною суттю, фізичними властивостями і технологіями вирощування зовсім різні об’єкти, а тому в обліку і звітності їх потрібно розмежовувати. Підприємство самостійно вибирає варіант оцінки сільськогосподарської продукції під час її оприбуткування із виробництва – за справедливою вартістю або собівартістю. У процесі визначення справедливої вартості присутній суб’єктивний підхід, що дає можливість необмежено фальсифікувати фінансовий результат діяльності підприємства. Сільськогосподарську продукцію доцільно оцінювати за плановою її собівартістю, яку в кінці року коригують до рівня фактичної. Керівнику підприємства часто потрібно вибирати альтернативу: використовувати власну продукцію на переробку, посів, корми чи купити її за наявності пропозиції. У таких випадках в управлінському обліку для проведення розрахунків необхідно керуватися оцінкою за собівартістю і справедливою вартістю. The order of assessment and reflection in the financial statements of biological assets and agricultural products is considered. Plants and animals, as biological assets, in economic essence, physical properties and technologies of cultivation are completely different objects, and therefore they need to be distinguished in accounting and reporting. The company independently chooses the option of assessing agricultural products when it is received from production-at fair value or prime cost. In the process of the fair value determining there is a subjective approach, which makes it possible to indefinitely falsify the financial result of the enterprise. It is expedient to estimate agricultural products according to the planned cost of production, which at the end of the year adjust to the actual level of prime cost. The manager of an enterprise often has to choose an alternative: use their own products for processing, sowing, feed or to buy it if there is a proposal. In such cases, in management accounting for conducting the calculations should be based on the estimation of prime cost and fair value.
Опис: Сук П.Л. Оцінка біологічних активів та сільськогосподарської продукції // Актуальні питання розвитку аграрної науки в Україні : збірник наукових праць / наук. ред. В.С.Лукач – Ніжин, 2019. – № 11, – С. 219-227
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ela.nati.org.ua:8080/xmlui/handle/123456789/1211
Розташовується у зібраннях:Секція 4. Актуальні питання охорони праці в агропромисловому виробництві

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Conference_11042019_p001-220-228.pdf186,66 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.