Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://ela.nati.org.ua:8080/xmlui/handle/123456789/1639
Назва: | Оптимізація технології виробництва молока корів |
Автори: | Московка, Анастасія Юріївна |
Дата публікації: | 2024 |
Короткий огляд (реферат): | Молочне скотарство є в переліку основних галузей тваринництва, яка поставляє людству високоякісні продукти харчування – молоко та м’ясо. Виробництво продукції скотарства за умов інтенсивного ведення галузі вимагає глибоких знань особливостей застосування різних технологій. Засвоєння цих питань пов'язано з вивченням біологічних, конституційних і продуктивних властивостей великої рогатої худоби, породного складу худоби та його поліпшення, вимог до якості продукції, використання племінних ресурсів і енергозберігаючих технологій, які передбачають конкретну організаційну форму виробництва продукції без порушень екології. На одиницю спожитого корму корова виробляє більше продукції, ніж будь-яка інша сільськогосподарська тварина. Велика рогата худоба, завдяки своїм біологічним особливостям, може споживати та ефективно використовувати значну кількість дешевих рослинних кормів та відходів харчової промисловості, з високим вмістом клітковини. Молочна продуктивність корів, ефективність обміну речовин значною мірою залежать від інтенсивності годівлі, складу раціону, а також забезпечення їх необхідними умовами утримання та інших факторів. Весь досвід ведення галузі молочного скотарства за попередні роки свідчить, що питання рентабельності, поліпшення якості продукції та зниження її собівартості тісно пов’язані із налагодженням цілорічної повноцінної годівлі. Не дивлячись на те, що вплив факторів годівлі на виробництво окремих видів продукції сільськогосподарських тварин (молоко, м'ясо, вовна, тощо) вивчено відносно досконало і виробництву рекомендовано деталізовані норми годівлі сільськогосподарських тварин залежно від їх продуктивності, проте використання цих норм в умовах конкретного господарства вимагають певної корекції з урахуванням наявних кормових ресурсів. Об’єкт дослідження – дійне стадо корів української червоно-рябої породи. Предмет дослідження – умови годівлі та утримання дійних корів. Метою досліджень було детальне вивчення можливостей підвищення молочної продуктивності дійного стада корів у період роздою в СТОВ «НАДІЯ» за рахунок оптимізації мінерального забезпечення раціонів. Для досягнення поставленої мети необхідно було вирішити наступні завдання: за доступними літературними джерелами вивчити особливості годівлі високопродуктивних корів, ознайомитись з досвідом використання сучасних технологій при виробництві молока; дати виробничо-економічну характеристику господарства, у якому виконувалася дипломна робота; визначити віковий склад та структуру стада великої рогатої худоби господарства; проаналізувати технологію утримання, годівлі та використання тварин, виявити недоліки в технології та надати пропозиції виробництву; провести дослід з вивчення ефективності використання у раціонах годівлі дійних корів у період роздою мінеральної добавки – магнезіту; на підставі проведених досліджень зробити висновки і дати пропозиції виробництву. |
Опис: | Московка А.Ю. Оптимізація технології виробництва молока корів : бакалаврська кваліфікаційна робота : 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / Московка А.Ю. – Ніжин, 2024. – 49 с. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://ela.nati.org.ua:8080/xmlui/handle/123456789/1639 |
Розташовується у зібраннях: | 204 Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Московка А.Ю. Оптимізація технології виробництва молока корів.pdf | 2,13 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.