Короткий опис (реферат):
У статті проведено дослідження щодо визначення
параметрів процесу переробки зернової сировини інфрачервоним опроміненням
та екструзією. Вибрані параметри обробки сировини методом екструзії, де
основними параметрами є тиск і температура обробки, і рекомендовані для
виробництва.
Запропонована схема екструдера з можливістю впровадження до
виробництва.
Процес екструзії забезпечує отримання пористих екструдатів об'ємною
масою 100-120 кг/м3, товщиною 20-30 мм, вологістю 8-9%, з позитивним
запахом і смаком, що дозволяє збільшити поживність виробленого комбікорму в
1,5-2 рази. The article deals with the determination of the parameters of the
processing of grain raw materials by infrared irradiation and extrusion. Selected
parameters of raw material processing by extrusion method, where the main
parameters are pressure and processing temperature, and recommended for
production.
The proposed extruder scheme with the possibility of implementation before
production.
The extrusion process ensures the production of porous extrudates with a
volumetric weight of 100-120 kg/m3, a thickness of 20-30 mm, a moisture content of 8-9%, with a positive smell and taste, which allows to increase the nutritional value of
the produced compound feed by 1.5-2 times.
Суть розробки, основні результати:
Василюк В.І., Федорина Т.П., Шевченко Ю.Ю. Дослідження параметрів прес-екструдера // Шляхи вирішення проблем механізації, енергоефективності та логістики в аграрному секторі в період воєнного часу: зб. матеріалів Всеукраїнської науково-практичної конференції № 20 (17 листопада 2023) / наук. ред. В.С. Лукач − Ніжин, 2023 − С. 13-16.