Короткий опис (реферат):
У статті проведено аналіз серійних конструкційних
тістомісильних машин. Встановлено, що на якість приготування тіста
впливають не тільки параметри сировини, а й спосіб організації технологічного
процесу з використанням ефективних тістомісильних важелів.
У роботі вирішено завдання підвищення ефективності приготування
тіста в машинах періодичної дії шляхом обґрунтування конструктивних
параметрів.
Проведені аналітичні дослідження дозволили встановити вплив
геометричних параметрів удосконаленого тістомісильного важіля на
енергоефективність приготування тіста. The article analyzes serial structural dough kneading machines. It was
established that the quality of dough preparation is affected not only by the
parameters of the raw materials, but also by the method of organizing the
technological process using effective dough kneading levers.
The work solves the problem of increasing the efficiency of dough preparation in
batch machines by substantiating the design parameters.
The conducted analytical studies made it possible to establish the influence of the
geometric parameters of the improved dough kneading lever on the energy efficiency
of dough preparation.
Суть розробки, основні результати:
Федорина Т.П., Ікальчик М.І., Вірич М.С. Дослідження тістомісильної машини // Шляхи вирішення проблем механізації, енергоефективності та логістики в аграрному секторі в період воєнного часу: збірник матеріалів Всеукраїнської науково-практичної конференції № 20 (17 листопада 2023) / наук. ред. В.С. Лукач − Ніжин, 2023 − С. 163-166.