Короткий опис (реферат):
Висвітлено науково-теоретичні основи управління господарською діяльністю сільськогосподарських підприємств у нових умовах функціонування національної економіки та теоретичні засади стабілізації їх ринкової позиції у вирішенні проблеми продовольчої безпеки. Розглянуто методологічні засади державного регулювання та збалансування попиту і пропозиції на ринках агропродовольчої продукції. Здійснено оцінку ефективності управління господарською діяльністю сільськогосподарських підприємств України та опрацьовано організаційно-економічні складові їх господарської діяльності. Запропоновано шляхи адаптації управління господарською діяльністю сільськогосподарських підприємств в напрямі підвищення стійкості та прибутковості їх функціонування в умовах сучасних викликів.
Розрахована на науковців, аспірантів, викладачів, студентів, керівників і спеціалістів аграрної сфери, а також всіх тих, хто цікавиться питаннями поглиблення знань з управління господарською діяльністю сільськогосподарських підприємств.
Суть розробки, основні результати:
Удосконалення управління господарською діяльністю сільськогосподарських підприємств в контексті формування рівноваги на ринку агропродовольчої продукції: монографія / Іванько А.В. – Ніжин: Видавець ПП Лисенко М.М., 2018. – 344 с.